Baskil’e bağlı Kayabeyli Köyü’nde açılan Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen serginin açılışında konuşan İlçe Kaymakamı Ömer Tuğrul Kundakçı, Kahramanmaraşlı olarak, merkezin açtığı kurslarda eğitim alan kadınların deprem sürecinde büyük desteklerini gördüklerini söyledi.
Baskil Halk Eğitim Merkezi tarafından Kayabeyli Köyünde açılan kurslarda eğitim alan kadınların el emeği göz nuru eserleri açılan sergide görücüye çıktı.
TEMİZ: HER GÜN BÜYÜK BİR HEYECANLA HALKIMIZA HİZMET EDİYORUZ
Serginin açılışında konuşan Baskil Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Cengiz Temiz, “Baskil Halk Eğitim Merkezi olarak 1 yıl boyunca yaptığımız çalışmaların bir yansıması olan yıl sonu sergimizi açmanın mutluluğunu bizleri yalnız bırakmayan siz saygı değer misafirlerimizle birlikte yaşamaktayız. Kurum olarak yediden yetmişe kadın erkek demeden toplumumuzun tüm fertlerinin eğitim ihtiyaçlarını karşılamak için her gün büyük bir heyecanla halkımıza hizmet ediyoruz” ifadelerini kullandı.
BOZABA: BU TÜR KURSLAR AÇILSIN
Baskil Kayabeyli Köyü Muhtarı Rıfat Bozaba da, “Gönül ister ki bu her köyde her yerde bu tür kurslar açılsın. Bunu temenni ediyorum. Burada emeği geçen hocalarım ve öğrencilere sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.
AKMURAT: ELİMİZDEN GELENİ GAYRETİ GÖSTERİYORUZ
Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat da, “Bizler; ilçemizin her türlü gelişiminde her türlü hizmetinde katkımızın olması için gerekli gayretleri gösteriyoruz. Sizler de Halk Eğitim Merkezi olarak her zaman bir taleplerinizin olduğunu görüyoruz. Bazılarını karşılıyoruz, bazılarını zamana bırakıyoruz, bazıları da o günün imkanları doğrultusunda elimizden geleni gayreti gösteriyoruz” şeklinde konuştu.
KUNDAKÇI: HAKKINIZ UNUTULMAZ
Kahramanmaraşlı olduğunu anımsatan Baskil Kaymakamı Ömer Tuğrul Kundakçı, “Bizim geleneklerimizi, göreneklerimizi geleneksel belki binlerce yıllık diyebileceğimiz örf ve adetlerimizi yaşatan bir kurumdur Halk Eğitim Merkez’lerimiz. Bunları da devam ettiren tabi ki çok değerli kurs hocalarımız ve bir o kadar değerli kursiyerlerimiz. Bunları devam ettiren binlerce yıllık geleneklerimizi, alışkanlıklarımızı, kültürümüzü bir sonraki nesillere aktaracak olan çok değerli kursiyerlerimiz… bunun yanında Halk Eğitim Merkezleri’nin yaptığı işlere ülkemize katkı sağlaması boyutunda her zaman ülkemize, devletimize, bize destek oluyorsunuz. Bunun birini örneği; pandemi dönemiydi. Pandemi döneminde pandemi ülkemize geldiği anda bir maske krizi oluştuğunda özel sektör bunu karşılayamadığında ilçe köylerde ve il merkezlerinde Halk Eğitim Merkezleri’ndeki çok kıymetli hanımefendiler elleriyle kendi emekleriyle taşranın neredeyse tüm maske ihtiyacını karşıladılar. Bu hakkınız unutulmaz. Hayatta olduğumuz sürece bunu unutmayacağız. Ülkenin krize girdiği bir anda hanımefendilerin kadınların ne kadar büyük bir fayda sağlayacağını bir kez daha gösterdiniz. Ben bir Kahramanmaraşlı olarak hepinize canı gönülden şükranlarımı sunuyorum. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah eksikliğinizi vermesin” diye ifade etti.
Açılış programı sertifika töreni ile sona erdi.