Jeotermal Sera Saha’da topraksız tarıma başlandı 

Elazığ Belediyesi tarafından Cip Mesire Alanı içerisindeki Jeotermal Sera Sahası’nda sera projesinin tamamlanan ilk etap kısmında topraksız tarımla sebze üretimine başlanıldı.

Jeotermal Sera Saha’da topraksız tarıma başlandı 
Yayınlama: 23.06.2023
Düzenleme: 23.06.2023 11:39
A+
A-

Elazığ Belediyesi tarafından Cip mesire alanı içerisindeki Jeotermal Sera Sahası’nda yapımı devam eden ve yıllık 20 milyon fideyle birlikte 90 ton domates üretilmesi hedeflenen sera projesinin tamamlanan ilk etap kısmında topraksız tarımla sebze üretimine geçildi. 

YILLIK 20 MİLYON FİDE VE TOPRAKSIZ TARIMLA 90 TON DOMATES ÜRETİLECEK 

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın istihdam ve kalkınmaya yönelik projeleri arasında yer alan ve Cip Köyü Jeotermal Sera Sahası’nda 15.000 metrekarelik alan üzerinde yapımı tamamlanan sera projesinin ilk etap çalışmaları hızlı bir şekilde tamamlanarak fide ve topraksız tarıma hazır duruma getirildi. 900 metrekare kullanım alanına sahip iki katlı idari bina ve torf deposunun yer aldığı 3 dönümü topraksız tarım ve 7 dönümü fidelik olmak üzere 10 dönümlük kapalı alana sahip Jeotermal Sera Alanı’nın; çelik konstrüksiyon, polikarbon kaplama, havalandırma sistemi, sineklik sistemi, ısı perdesi çalışmaları, yürüyüş yolları, drenaj sistemi ve naylonlama çalışmaları da hızlı bir şekilde tamamlanarak kullanıma hazır duruma getirildi. 

ŞERİFOĞULLARI: İKİNCİ ETAP ÇALIŞMALARINA YAKIN ZAMANDA BAŞLANACAK 

Şehrin yarınlarına hizmet edecek projeleri sırasıyla hayata geçirdiklerini aktaran Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, özellikle istihdam ve turizm açısından önem arzeden jeotermal sera çalışmalarının Elazığ için çok değerli olduğunu kaydetti. 15 bin metrekarelik alan üzerinde sürdürülen sera projesi ilk etap çalışmalarının hızlı bir çalışmanın neticesinde tamamlandığını ve topraksız tarımla sebze üretimine hazır hale getirildiğini kaydetti. 

Jeotermal Sera Saha'da topraksız tarıma başlandı 

“İKİNCİ SONDAJ KUYUSUNDAKİ ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI” 

MTA Genel Müdürlüğü ile yapılan protokol doğrultusunda 2 bin metreden çıkarılan ve il turizmine büyük katkı sağlayacak termal su kaynağının değerlendirilmesi doğrultusunda hayata geçirilen proje ile her yıl ortalama 20 milyon fide ve 90 ton domates üretmeyi hedeflediklerini kaydeden Başkan Şerifoğulları, ilk üretimdeki fidelerin dörtte birini ise vatandaşlara ücretsiz dağıtacaklarını kaydetti. Ayrıca MTA ile yapılan 2. Protokol çerçevesinde ise yaklaşık maliyeti 20 milyon TL olan 2. kuyu çalışmasının da tamamlandığını açıklayan Başkan Şerifoğulları, bu kuyunun da yine reenjeksiyon kuyusu olarak kullanılacağını aktardı. Projenin devamı olan ikinci etap çalışmalarına ise 2023 yılı içerisinde başlayacaklarını kaydeden Başkan Şerifoğulları, ikinci etapta da 30 bin metrekarelik yeni bir sera alanı daha oluşturarak hem istihdama hem de ekonomiye katkı sunacaklarını ifade etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.