Kirayı Elden Ödeyenler Dikkat !

Gelir İdaresi Başkanlığı kira bedelinin elden ödenmesinin önüne geçmek için harekete geçti. Yeni hazırlanan tebliğ taslağına göre elden ödendiği tespit edilen kira için ev sahibi ve kiracıya en az 5’er bin liralık ceza kesilecek.

Kirayı Elden Ödeyenler Dikkat !
Yayınlama: 13.09.2024
A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanlığı kirayı elden ödeyene ceza uygulayacak. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın hazırladığı tebliğ taslağına göre elden ödenen her ay için ceza söz konusu olacak.

ELDEN ÖDENEN TUTARIN YÜZDE 10’U 5 BİN LİRANIN ALTINDA KALMAYACAK

Ay itibarıyla kiranın yüzde 10’luk kısmına göre hesaplanan tutar 5 bin liralık özel usulsüzlük cezasının altında kalırsa 5 bin liralık ceza uygulanacak.

BANKA VEYA PTT ZORUNLULUĞU

Gelir İdaresi Başkanlığı 2 Ağustos 2024 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan 7524 sayılı yasa ile getirilen banka üzerinden ödeme zorunluluğuna ilişkin uygulamaya açıklık getirmek üzere bir tebliğ taslağı hazırladı.

“Kira Ödemelerinde Tevsik Yükümlülüğüne İlişkin Gelir Vergisi Tebliğ Taslağı”na göre konutu ve işyerini kiraya veren ve kiralayanların, kiraya ilişkin tahsilat ve ödemelerini bankalar veya PTT tarafından düzenlenen belgelerle “tevsik etmeleri” (belgelendirmeleri) zorunlu olacak.

Haftalık, günlük veya benzeri şekilde kısa süreli konut kiralamalarına ilişkin yapılan tahsilat ve ödemeler de tevsik kapsamında tutuldu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.